Program Tanımı - Sosyal Politika Tezli

Tanım   Açıklama
Kuruluş : Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 2009 yılında Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin bir parçası olarak kurulmuş ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 100 öğrenciyle eğitime başlamıştır.
Kazanılan Derece : Programı tamamlayan öğrencilere Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında yüksek lisans derecesi verilir.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) : Yüksek lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları : Lisans derecesine sahip olmak. ALES sınavından yeterli puana sahip olmak. YDS / YÖKDİL sınavlarından veya eşdeğeri YÖK tarafından kabul edilen sınavlardan birinden yeterli puan almak. Bölüm tarafından yapılan mülakatı yapmak. Asgari puanlar ve ağırlıkları Yalova Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliği ve üniversite senatosu tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde belirlenir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar : Öğrencinin geçtiği lisans ve yüksek lisans derecesi dersleri, yüksek lisans derslerinden biri olarak sayılmaz ve AKTS toplamı istenen AKTS tutarından çıkarılamaz.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları : Yüksek lisans öğrencisinin not ortalaması en az 2.50 olmalıdır. Alan uzmanlık dersi ve AKTS gereklilikleri hariç olmak üzere dersleri tamamlayana ve minimum genel not ortalamasına sahip olana kadar tez çalışmasına başlayamaz.
Program Profili : Yüksek Lisans programının amacı, öğrencinin araştırma yoluyla bilgiye ulaşma, araştırma, değerlendirme, kullanma ve yorumlama becerilerini kazanmasıdır.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle) : Çeşitli alanlarda doktora programlarına devam etmenin yanı sıra, yüksek lisans programını tamamlayan bir öğrenci, kamu ya da özel sektörde bir orta ya da üst düzey uzman ya da yönetici olarak çalıştırılabilir.
Üst Derece Programlarına Geçiş : Doktora programına başvurabilir
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme : Yüksek lisans öğrencileri için değerlendirme kriterleri Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Rehberi çerçevesinde düzenlenmiştir.
Mezuniyet Koşulları : Yüksek Lisans programı, okulun zorunlu kıldığı en az 90 AKTS'ye karşılık gelen zorunlu ve seçmeli dersleri, her dönem alan araştırma derslerini ve tezini geçmekten oluşur.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme ) : Tam zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü) : Prof. Dr. Elif YÜKSEL OKTAY
Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi, Çınarcık Yolu Üzeri, SBE, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ABD, Pk:77200 - Yalova
Tel:0(226)- 815 50 00
e-posta:ceko@yalova.edu.trweb:ceko.yalova.edu.tr
Bölüm Olanakları : Bölümde 4 Profesör, 3 Dr. Öğr. Üyesi bulunmaktadır. Tüm eğitim aktiviteleri bir merkezde gerçekleşmektedir.