Program Tanımı - Lisans

Tanım   Açıklama
Kuruluş : Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 2009 yılında Yalova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bir bölümü olarak kuruldu ve 2010-2011 akademik yılında 100 öğrenci ile eğitime başladı.
Kazanılan Derece : Programı tamamlayan öğrencilere Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında lisans derecesi verilir.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) : Fakülte mezunu
Kabul ve Kayıt Koşulları : Adayların bu bölüm için lise veya dengi bir diplomaya sahip olması ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi öğrenci yerleştirme sınavından geçerli puanı alması gerekmektedir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar : Yalova Üniversitesi'ndeki öğrenciler, düzenlemeler çerçevesinde belirli derslerden muaf olmaya hak kazanırlar. Okulun ilgili komitesi dersin içeriğini onaylarsa ve öğrenci ilgili zaman dilimi içinde başvurursa bu derslerden muaf tutulacaktır.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları : Tüm derslerin toplamından en az 2.00 / 4.00 not ortalaması almak ve programdaki tüm lisans derslerini geçmek, öğrencilerin mezun olması için yeterlidir. Buna ek olarak, öğrencinin bir proje çalışması sonunda hazırlayacağı Bitirme Çalışması ve bu çalışmasına yönelik sözlü tez sunumu yapması da (7. veya 8. yarıyılda) istenmektedir. Öğrencilerin 45'i zorunlu, 12'si seçmeli 57 dersi tamamlamaları gerekmektedir. Bu derslerin toplam 137 kredisi varken, gerekli toplam AKTS 240'a karşılık gelmektedir.
Program Profili : Amacımız, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri takip etmektir. Topluma, küresel bilgi ve becerilere sahip ve sosyal olarak gelişmiş olan bireyler kazandırmaktır. Derslerimizi disiplinlerarası bir yaklaşımla geliştirir, sektörel gelişmeler ile güncelleriz. Derslerimizi en son teknoloji ve iş hayatında uygulanabilirliği göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz, böylece mezunlarımız analitik düşünme, strateji belirleme, problem çözme ve iyi karar verme becerilerine sahip olabiliyorlar.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle) : Mezunların istihdam alanları bölüm kamu ve özel sektörde istihdam edilebilecek kadar geniştir.Mezunlar devletin genel sosyal politikası, çalışma hayatıyla ilgili politikaları ve sosyal güvenlik sorunlarını düzenleme ve yürütme işlevini üstlenmiş kamu kuruluşlarında; işçi-işveren ilişkileri, iş mevzuatı, insan kaynakları yönetimi ve toplu sözleşme konularında işçi ve işveren sendikalarında ve özel sektörde görev alma imkanları mevcuttur.
Üst Derece Programlarına Geçiş : Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme : Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, Yalova Üniversitesi Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan "Ders Öğretim Planı"nda açıklanmıştır.
Mezuniyet Koşulları : Yeterlilik Koşulları ve Kuralları'ndaki koşullar mezuniyet için yeterlidir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme ) : Tam zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü) : Prof. Dr. Elif YÜKSEL OKTAY
Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi, Çınarcık Yolu Üzeri, İİBF, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Pk:77200 - Yalova
Tel:0(226)- 815 50 00
e-posta:ceko@yalova.edu.trweb:ceko.yalova.edu.tr
Bölüm Olanakları : Bölümde 4 Profesör, 3 Dr. Öğr. Üyesi bulunmaktadır. Tüm eğitim aktiviteleri bir merkezde gerçekleşmektedir